ДЕН НА СУДЖУКА И СПЪРЖАТА В КОПРИВЩИЦА

22.00 лв.
В наличност
+

Description

Маршрут на екскурзията

София-Сопот-Копнивщица-София

Дати: 25.11.2017 до: 25.11.2017

Място- БЪЛГАРИЯ

Вид транспорт - Автобус

Цена на екскурзията от 22.00 лв.

Програма на екскурзията

Ден на шопската спържа и суджука "Копривщица 2017"

Дата: 25.11.2017

Дойде време да извадим Юнашкия тиган на България за зимния сезон. В Юнашката градина към Музея на хляба и традиционните храни в Копривщица, ще приготвим Шопска спържа като за юнаци. 
Ще подредим една стена копривщенски суджуци и ще скрием чашите. Виното се пие от буркан, суджукът  се яде с ръце, а хлябът се чупи на големи комати и малки мазни хапки.
Хора на диета ще скучаят. Който е бил, знае. Който не е бил на Буркан парти в Академия "Кулинарен историк" да идва, че другото е догодина.

 

Академия „Кулинарен историк” организира Седмица на Копривщенските суждуци и луканки. На живо ще се произвеждат автентични месни деликатеси. Ще можете да видите как се приготвят копривщенския етерник, копривщенски суров суджук, копривщенска юнашка луканка, местната спържа от свинско месо в буркан. Всеки ще може да си закупи или да поръча от традиционните мезета на майсторите от Академия „Кулинарен историк”.

Нашата програма:
Отпътуване в  7.30 ч. от паркинга пред централния вход на стадион Васил Левски.  Почивка в град Сопот, възможност за посещение къщата-музей на Иван Вазов. Пристигане в Копривщица. Свободно време за посещение най-новата атракция в града „Хлебна къща Кулинарен историк”, където се провежда Седмицата на Копривщенските суджуци и луканки. Ще можете да видите в действие Юнашкия тиган, Юнашката скара и Чорбаджийския казан за приготвянето на традиционни местни мезета и скара. От щандовете на Академия „Кулинарен историк” ще можете да купите сирене, кашкавал, лютеница, Копривщенски суджук, спържа и ароматен прясно изпечен хляб. Няма да липсват и греяното вино, греяната ракия с мед, ракията от рози, мавруда с мед и розови листенца на майсторите пазители на Копривщенските традиции от къщата. Туристическа обиколка в Копривщица. Свободно време. Отпътуване за София около 16,00ч. Пристигане вечерта.

Цена: 22 лева

Цената включва

транспорт с лицензиран автобус/бус, екскурзоводско обслужване, туристическа обиколка в Копривщица без вкл. входни такси

Цената НЕ включва

входни такси в посещаваните къщи-музеи в гр. Копривщица.

Цени на музеите в Копривщица

За възрастни, цената е 6 лева за обиколен билет или 4 лева за всеки музей по отделно. За ученици и студенти - 3 лева за обиколен билет или 2 лев за всеки отделен музей.

Инвалиди и деца от социални домове влизат безплатно.

Ослекова къща е частен музей. Билети се купуват само на място. Цена на билет - 2 лева.

Забележка

Екскурзията се потвърждава 3 дни преди тръгване  при минимум 24 записани туристи.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.